Uitzendingen seizoen 1

De eerste afleveringen van "Wereld van de binnenvaart" gemist? De uitzending te zien via de onderstaande link.

Afleveringen zijn hier terug te zien op RTL XL

Aflevering 8 "Wereld van de binnenvaart"

In de voorlopig laatste afleveing van "Wereld van de Binnenvaart" varen we mee op een ijsbreker, praten we onder andere met de voorzitter van de koninklijke Schuttevaer, Annemarie Jorritsma over de toekomst van de binnenvaart en varen we op de "Veerhaven 11".

Daarnaast  zijn aan boord van het motorvrachtschip "Fenny 1" en varen we mee op het kanaalschip "De Valk"

Het was allemaal te zien in de voorlopig laatste aflevering van "Wereld van de binnnenvaart"

Afleveringen zijn hier terug te zien op RTL XL

Aflevering 7 "Wereld van de binnenvaart"

In de binnenvaart worden hogen eisen gesteld aan het materiaal dat wordt gebruikt. Dit geldt ook voor de schroeven. In aflevering 7 van "Wereld van de binnenvaart" volgen we een expert bij het opnemen van een schade,  kijken we bij de afbouw van een vijfsterren cruiseschip en zijn we bij een proefvaart.

Daarnaast varen we in Duitsland mee op een van de grootste motorvrachtschepen, de Addio en zijn we bij de afbouw en de tewaterlating van de Veerhaven 3.

Het was allemaal te zien in "Wereld van de binnnenvaart"

Afleveringen zijn hier terug te zien op RTL XL

Aflevering 6 "Wereld van de binnenvaart"

In aflevering 6 zien we de verschillende manieren van beladen van containers tot stukgoed, nemen we een kijkje bij de afbouw van de Adriana Maria en zijn we op motor spits "Avanti".

Daarnaast zijn we bij een keuring van een schip, varen we met motortankschip Chicago en komen we meer te weten over de stabititeit bij schepen.

Het was allemaal te zien in aflevering 6 van "Wereld van de binnnenvaart"

Afleveringen zijn hier terug te zien op RTL XL

Aflevering 5 "Wereld van de binnenvaart"

Vervoer over water behoort tot de veiligste manieren van transport en de branche wil dat graag zo houden. Daarom investeren de eigenaren van alle schepen in een nog veiligere binnenvaartbranche. 

In aflevering 5 zien we wat er allemaal komt kijken bij de afbouw van het luxe cruiseschip Antonio Bellucci. Daarnaast zijn we op een schip dat vloeibaar aardgas als brandstof gebruikt en komen we meer te weten over onder andere de veiligheid op het motortankschip Jowi

Ook zien we wat vooraf ging aan de bouw van de veerhaven 3, het ontwerpen en tekenen van deze duwboot en zijn we bij een opleiding brandpreventie.

Het was allemaal te zien in aflevering 5 van "Wereld van de binnnenvaart"

Afleveringen zijn hier terug te zien op RTL XL

 

Aflevering 4 "Wereld van de binnenvaart"

De Binnenvaart is een goed georganiseerde branche, waarbij onder andere veel aandacht wordt besteed aan voorbereiding, planning en communicatie. Ondanks dat kan er altijd een reparatie aan een motor, aanvaring of stremming zijn. Hoe gaan de kapiteins/eigenaren en branche hier mee om en hoe worden deze problemen opgelost?

In aflevering 4 zijn we op de bovenrijn in Duitsland op het  koppelverband Inge en varen we langs de plek waar de Waldhof begin 2011 is gezonken. We zien hoe een schade expert te werk gaat bij het opnemen van een schade. Daarnaast varen we mee op het containerschip Mejana naar Antwerpen en zien we hoe het onderhoud in zijn werk gaat bij een sluis.

Het was allemaal te zien in aflevering 4 van "Wereld van de binnnenvaart"

Gemist? Afleveringen zijn hier terug te zien op RTL XL

Aflevering 3 "Wereld van de binnenvaart"

De binnenvaart is steeds in ontwikkeling om nog schoner te worden; de nieuwe motoren voldoen aan de strengste milieu eisen en afval moet gescheiden worden aangeboden bij een van de inzamelstations in Nederland.

In aflevering 3 zijn we in de haven van Rotterdam, zijn we bij de proefvaart na een hermotorisering, zijn we aan boord van de Devonia en nemen we een kijkje bij de nieuwbouw van een schip.

In deze aflevering zijn we ook op een werf in Dordrecht die een nieuwe hellingbaan krijgt

Afleveringen zijn hier terug te zien op RTL XL

 

Aflevering 2 "Wereld van de binnenvaart"

Communicatie is een belangrijk aspect in de ‘Wereld van de Binnenvaart.’ In de tweede aflevering zien we daar diverse voorbeelden van.

In Rotterdam zijn we, in dichte mist, bij het transport en de plaatsing van een nieuwe brug bij de Eemshaven, Zien we wat er allemaal komt kijken bij een hermotorisering in Dordrecht en varen we mee op een spits op de maas in Belgie. Daarnaast nemen we een kijkje bij het laden van een beunschip in Maastricht

Afleveringen zijn hier terug te zien op RTL XL


Aflevering 1 “Wereld van de Binnenvaart”

in de eerste aflevering van “Wereld van de binnenvaart” zijn we bij de nieuwbouw van een duwboot, het plaatsen van een motor in een nieuw schip, zijn we bij een transport van zand en zijn we op een containerschip op de Rijn in Duitsland. Daarnaast zien we hoe vraag en aanbod van ladingen elkaar vinden.

Het is allemaal te zien in "Wereld van de binnenvaart" op RTL7.

Afleveringen zijn hier terug te zien op RTL XL

 

Sponsoren